افزایش قیمت دلار در معاملات شبانه تهران-راهبرد معاصر

افزایش قیمت دلار در معاملات شبانه تهران

روز گذشته دلار تحت تاثیر معاملات شبانه روند صعودی به خود گرفت.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - 2018 December 03
کد خبر: ۱۱۷۸
به گزارش راهبرد معاصر؛ در دومین روز هفته، قیمت دلار با سرعت در مسیر افزایشی قرار گرفت و به مرز ۱۲ هزار تومانی خود را نزدیک‌تر کرد. روز یکشنبه، شاخص ارزی ۶۰۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به بهای ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان رسید. برخی فعالان باور داشتند، پس از ساعت ۴ بعدازظهر در بازار غیررسمی قیمت‌های بالاتری نیز ثبت شده است. با این حال، گروهی دیگری از فعالان عنوان می‌کردند در بازار رسمی و صرافی‌ها، پس از ساعت ۴ بعدازظهر همچنان متقاضیان می‌توانستند حداکثر با قیمت ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان ارز مورد نیاز خود را تهیه کنند. حتی عده‌ای از بازیگران اذعان داشتند که در ساعاتی از روز برخی از صرافی‌های دولتی با قیمت ۱۱ هزار و ۲۵۰ تومان اقدام به عرضه کرده‌اند. با این حال، قیمت‌های کف بازار در سطح بالاتری نسبت به شماری از صرافی‌ها و بازیگران رسمی قرار داشت.

به گزارش دنیای اقتصاد، به گفته فعالان، دلیل رشد قیمت در کف بازار بالا رفتن بهای دلار در شهر‌های همسایه نسبت به بازار داخلی بود. در کنار این، آن‌ها عنوان می‌کردند از دهمین روز آذرماه، معاملات شبانه در بازار بار دیگر از سر گرفته شده است. یکی از بازیگران باتجربه بازار عنوان می‌کرد که شنبه شب قیمت دلار در معاملات هرات افغانستان تا ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان بالا رفته بود و در بازار تهران نیز در معاملات پشت خطی قیمت این ارز به چنین سطوحی رفته بود.
 
در آغاز معاملات روز یکشنبه، بازار تحت‌تاثیر افزایش شبانه قرار داشت؛ در حالی که عده‌ای تصور می‌کردند این افزایش از پشتوانه خاصی برخوردار نباشد و قیمت‌ها در مسیر نزولی قرار بگیرند، دلار افزایش خود را ادامه داد و تا مرز ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان پیشروی کرد. در مقابل تحرکات نوسان‌گیران و معاملات شبانه، بازارساز ارزی سعی کرد با بالا آوردن قیمت‌های خود زمینه آربیتراژ ارز را از بین ببرد و سعی کند با عرضه در قیمت ۱۱ هزار و ۲۵۰ تومان فضای بازار را تا حد بیشتری مدیریت کند. اتفاقی که تا حدی از شدت نوسانات کاست؛ هر چند که نتوانست مانع از خروج دلار از مسیر کاهشی شود.

برخی از کانال‌های اطلاع‌رسانی که ادمین‌های آن‌ها در خارج از کشور حضور دارند، سعی کردند با ایجاد جو روانی و انتشار اطلاعاتی که صحت و سقم آن بر کسی آشکار نیست، قیمت‌های بازار را نوسانی‌تر و اثر عرضه بازارساز را کمرنگ‌تر کنند. به‌عنوان مثال، اخباری دیروز در بازار پخش می‌شد که جابه‌جایی ارز از سلیمانیه عراق به ایران دچار مشکل شده است، امری که در صورت صحت می‌تواند بازار را از سمت عرضه با مشکل مواجه کند. در این میان، بخشی از معامله‌گران اتفاقات سیاسی در روز‌های اخیر و کاهش قیمت نفت را در بازگشت قیمت دلار اثرگذار دانسته‌اند.
 
این در حالی است که گروه دیگری از معامله‌گران همچنان باور دارند، قیمت دلار ظرفیت رشد به سوی محدوده‌های بالاتر را ندارد و تقاضا و میزان ریال موجود در بازار به اندازه‌ای نیست که بتواند قیمت‌ها را نوسانی کند. از نظر آنها، تا زمانی که بازارساز تقاضای مصرفی و خدماتی را پاسخ می‌دهد، قیمت‌ها در همین سطوح فعلی باقی می‌ماند یا کاهش بیشتری را تجربه می‌کند؛ در صورتی که سطوح قیمتی چندان تغییری نکند، تقاضای احتیاطی نیز به بازار وارد نخواهد شد که بتواند قیمت‌ها را دچار تکان شدیدی کند. به گفته بیشتر کارشناسان بازار، تنها عاملی که در نهایت می‌تواند بازار را دچار نوسانات شدید کند، ورود تقاضای احتیاطی و افراد عادی به بازار است.
 
این دسته از اواسط مهرماه به‌تدریج از بازار خارج شدند. در روزی که قیمت دلار به سوی محدوده‌های بالاتر حرکت کرد، سکه تمام بهار آزادی نیز حرکت سریع خود به سوی مرز ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی را کلید زد. سکه دیروز با ۱۵۰ هزار تومان افزایش به قیمت ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان رسید. برخی فعالان باور دارند، در صورتی که عرضه ارز در بازار بیشتر شود، ممکن است معامله‌گران برای نوسان‌گیری به بازار سکه مراجعه کنند.
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده